Форум Тернів

Теми для публікацій та розмов


Із місцевих новин...
11 травня 2019 Микола Лісний

історія
1 травня 2011 Микола Лісний

Знайти себе
30 квітня 2011 Микола Лісний

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Поперека Григорій, користувач 1ua
Григорій Поперека
Тема: Із місцевих новин...
«СПІВАЙМО РАЗОМ» У ТЕРНАХ

11 травня на базі Тернівського селищного будинку культури традиційно відбувся обласний конкурс сільських дитячих хорових колективів «Співаймо разом».
Цього річ у конкурсній програмі взяли участь 13 хорових колективів, а це 325 дітей з 10 населених пунктів Сумщини. 
Офіційну частину заходу відкрили заступник начальника управління – начальник відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко, голова Недригайлівської районної державної адміністрації Сергій Панченко, голова Недригайлівської районної ради Іван Нанка, голова Тернівської селищної ради Володимир Подлєсний, виконавчий директор громадської організації «Сумське земляцтво у м. Києві» Ірина Родченко.
Найвищий результат продемонстрували дитячі хорові колективи, здобувши перемогу в конкурсі:
І місце – дитячий хоровий колектив «Крила надії» Садівської дитячої школи мистецтв (керівник – Маргарита Колесник);
ІІ місце – дитячий хоровий колектив «Чарівний ключик» Ямпільської дитячої музичної школи (керівник Світлана Ковальова);
ІІІ місце – дитячий аматорський хоровий колектив «Сад молодий» Дубов’язівського селищного будинку культури Дубов’язівської ОТГ Конотопського району (керівник Сергій Токар).
Спеціальні відзнаки конкурсу отримали Ліна Панченко солістка дитячого хорового колективу Великобубнівської дитячої музичної школи, Богдана Терещенко керівник хорового колективу Терніської дитячої школи мистецтв, дитячий хоровий колектив «Веселка» Недригайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (керівник Дмитро Семоненко), дитячий хоровий колектив «Співаночки» Бобрицької дитячої музичної школи (керівник Тетяна Мочакова)
У ході церемонії нагородження меценат конкурсу Сергій Осиковий додав до дипломів та кубків переможців конкурсної програми грошові премії.

11 травня 2019

Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Тема: Із місцевих новин...
Із сайту 'Дика Слива' - http://terny.ucoz.ru

30 квітня 2011

Лісний Микола, користувач 1ua
Микола Лісний
Тема: Із місцевих новин...
13:45 http://s44.ucoz.net/...='Закрити';}else{document.getElementById('mn173').style.display='none';this.src='http://s44.ucoz.net/...='Відкрити';}' height=16 src='http://s44.ucoz.net/... width=6 align=absMiddle border=0>
НЕ ВСЕ - ПРО ВСЕ...

              ДОБІРКА  НОВИН
 
  Напевне, , хтось із старших земляків, пам'ятає чоловіка, котрий мав за приказку  у розмові , слова наведені у заголовку - 'не все - про все...' Тобто,  про все - потроху. Ще у 90 -х роках цей вислів використовувався у рубриці новин, районним виданням 'Майдан'. А нині ми вирішили теж взяти на 'озброєння' цю , так - би мовити , крилату фразу. Під цим заголовком будуть подаватись коротенькі матеріали із тернівського життя. Сьогодні - дебют.

 
http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  -- Чергова радіжка, - вкрали холодильника...

 
http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left> --  Берег лівий - берег правий...

 
http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  -- У тривожному очікуванні аналізів...

 
http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left> -- Фото - весна.

 
 
 
 


  МОЛОКО БУДЕ ПАРЕНИМ,,,
  
  http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left> Не здають своїх позицій Терни у сфері злочинної діяльності.
     За декілька днів до Великодня, із вагончика,  в центрі, в котрому мав-би бути облаштований пункт по охолодженню молока, котре приймається від населення, було викрадено холодильник, та 80- літрову ємкість із нержавіючої сталі. Холодильник , злодіями,  був винесений через майже ворота із тильної сторони (фото 2). Яким чином було вчинено крадіжку, розбираються у міліції. Дещо раніше , звідси -ж, було викрадено насос, котрий повинен був перекачувати молоко.
 http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=ltft>  Належить цей пункт Роменському молокозаводу.
 

   БЕРЕГ ЛІВИЙ _ БЕРЕГ ПРАВИЙ
 
  http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  У матеріалі, на сайті , від 5 березня цього року, був розміщений матеріал про частково 'ремонтно - демонтажні ' роботи , котрі проводились на колишньому залізничному мості. Там були розміщені і фото того часу ( бажаючі можуть там їх переглянути).
    Так званий ремонт був проведений. Тернівці, котрі коментують ту подію, - як один вбачають неадекватність вартості затрат,  котрі були вкладені у роботу,  та ціною, котра була заплачена за неї. Нагадаємо, що платою був метал,  майже з половини цього самого мосту (суцільно металічного). Деякі місцеві 'експерти' оцінили вивезений брухт ( котрий і за діловий матеріал, за бажанням міг послугувати) ледь не у 100 тисяч гривень. Скільки насправді він вартував - ???.
 http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  Щодо якості ремонту, то за словами користувачів, як кажуть -'можна було б і краще'. Наприклад ,на одній стороні переходу немає суцільного (майже 30 -сантиметрової ширини) настилу. І людина , з 'непевною 'ходою, може шургонути у щілину  ( вказано червоною стрілкою) і мати травму. Хоча листовий метал тоді, із вирізаної частини, був...
 
 
 
 
 http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  Дехто висловлював думки , що частину металу можна булоб використати на ремонт на ремонт іншого моста - Коцуриного, котрий знаходиться у аварійному стані (на фото   )

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 У ТРИВОЖНОМУ ОЧІКУВАННІ АНАЛІЗІВ...
 
   http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru... align=left>  Занепокоєні , останнім часом , земляки - власники корів - після проведення аналізів, у частини тварин,  виявлено лейкоз. Офіційні аналізи робляться аж у Києві, і після позитивного аналізу, господарям рекомендується позбутися годувальниць. Інші результати аналізів , до уваги не беруться, то -ж і молоко здавати ,після вердикту спеціалістів, селяни змоги не матимуть. Хтось уже продав свою корівчину на 'ясо (за ціною яку дадуть), хтось чекає інших результатів - та проблема така є. І в непоодинокому випадку. Селяни пам'ятають,із повідомлень у ЗМІ про аферистів від ветмедецини, котрі задля свого зиску, примушували власників здавати , під приводом лейкозних, цілком здорових тварин, - за безцінь. Наживаючись звичайно на цьому горі людей. Тому ,не зовсім із довірою, останні відносяться до до  подібних рішень.
 На селище, в якому на утриманні  у господарів десь з00 голів худоби, хворобу виявлено, на даний час, у 28 -и,  а це майже 10 відсотків. Це при тому, що не всі аналізи зроблені...
 
 ДОВІДКА --            Лейкоз великої рогатої худоби
       Лейкоз http://terny.ucoz.ru...>великої рогатої худобиє вірусним захворюванням з повільним перебігом, простіше кажучи — http://terny.ucoz.ru...>раком http://terny.ucoz.ru...>крові тварин вірусного походження.В Україні вся худоба, діагностована як РІД-позитивна (інфікована), підлягає знищенню.Недуга легко переноситься комарами-кровопивцями і вважається невиліковною.
                                           Обсяги захворювання
        Щороку в Україні 200—300 тисяч корів знищується через захворювання на лейкоз. Вважається, 20—30% корів в Україні йдуть під ніж необґрунтовано, через неточне діагностування хворобиhttp://terny.ucoz.ru...>[1]

                Профілактика

 Згідно з директивою http://terny.ucoz.ru...>ЄС, знищенню підлягає тільки худоба з пухлинними гематологічними формами лейкозу. Решта перебувають під спостереженням. В Україні знищують всіх.

     (На фото- І. Шишкін -'Корови на водопої')

   ФОТО -ВЕСНА
 
http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru...>

http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru...>

http://terny.ucoz.ru... target=_blank>http://terny.ucoz.ru...>

30 квітня 2011


1


  Закрити  
  Закрити